Tietoa Tuotteista

IDO on suomalainen kylpyhuonealan toimija, jonka juuret ulottuvat yli 140 vuoden taakse, jolloin vesijohtoverkostojen rakentaminen Helsinkiin aloitettiin. Arabian posliinitehdas perustettiin Helsinkiin, Arabian kaupunginosaan vuonna 1873 ja vuonna 1874 tehtaalla aloitettiin myös saniteettiposliinin valmistus. Tehdas oli vuosikymmenien ajan ainoa pohjoismainen saniteettiposliinin valmistaja.
Saniteettiposliinin kysyntä kasvoi nopeasti ja tuotannon kasvaessa kävivät tilat Arabianrannassa vähitellen ahtaiksi. Yrityksen uusi tuotantolaitos pystytettiin Tammisaareen vuonna 1969. Pitkälle automatisoitu tehdas aloitti toimintansa nimellä Oy Wärtsilä Ab, Tammisaaren Posliini.
Nykyinen nimi IDO otettiiin käyttöön helmikuussa 1992. Silloin aloitettiin myös IDO-brändin rakentaminen korvaamaan vanha, hyvin tunnettu Arabia-brändi.
Tänään edelleen Tammisaaressa toimiva Suomen ainoa saniteettiposliinitehdas on yksi Euroopan nyky-aikaisemmista saniteettiposliini-tehtaista. Vaikka moni asia posliinin valmistuksessa onkin vuosikymmenien saatossa muuttunut, perusperiaate on yhä ennallaan: kauneimmat ja kestävimmät kylpyhuonetuotteet syntyvät puhtaista luonnon raaka-aineista valamalla ja polttamalla asiantuntevissa käsissä.
Yli 140 vuotta sitten alkanut työ jatkuu edelleen täydellä teholla, ja tehtaallamme syntyy tänäkin vuonna mm. noin 300 000 wc-istuinta.
Kiinnostus kodin sisustukseen on kasvanut ja panostus myös kylpyhuoneen sisustuksellisiin ratkaisuihin on lisääntynyt voimakkaasti. Haluamme kylpyhuoneeseen oman persoonallisen sipauksemme. Kylpyhuone onkin nykyisin koko perheen hyvinvoinnin näyttämö.
IDO on jo vuosia tehnyt Suomalaisista kylpyhuoneista kauniita, moderneja ja toimivia tiloja. IDO kehittää edelleen korkealaatuisia ja uusia ajatuksia inspiroivia tuotteita, ratkaisuja ja konsepteja pohjoisiin olosuhteisiimme sopiviksi. Suunnittelun lähtökohtana on aina hyvä ja innostava muotoilu, elämän erilaiset tarpeet ja elämäntilanteet, erinomainen käyttökokemus, ympäristön huomiointi ja terävät oivallukset yksityiskohtia myöten. Ne tekevät IDO:sta kiinnostavimman vaihtoehdon.
IDO:lla on suomalaiset juuret, jotka polveutuvat Arabian ajoista lähtien. Olemme tästä perinteestämme ylpeitä. IDO on edelleen ainoa suomalainen saniteettiposliinin valmistaja Suomessa.
Tänään IDO toimii kotimaan ohella myös muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa, joissa IDO työllistää noin 300 henkilöä. IDO Ryhmän liikevaihto on noin 75 Meuroa. Siitä noin puolet muodostuu Suomen myynnistä.
IDO on osa kansainvälistä Geberit-konsernia, joka on yksi Euroopan merkittävimmistä kylpyhuonealan toimijoista.